logo Feestverhuurder

10 tips voor het gebruik van een springkussen

on maandag, 20 juni 2016. Posted in Blog

SpringkussenNiets is zo leuk voor kinderen (en volwassenen) als een springkussen op een feestje. Wat voor evenement of feestje u ook organiseert, een springkussen past altijd. Kinderen kunnen zich uren vermaken op een springkussen. Voordat u een springkussen huurt of koopt is het belangrijk dat u weet hoe deze veilig wordt opgezet en gebruikt.

We hebben voor u een top 10 samengesteld van tips voor het veilig opzetten en gebruiken van een springkussen.

Het is natuurlijk verleidelijk om het springkussen uit de doos direct op te zetten, maar het is verstandiger om eerst goed de gebruiksaanwijzing en waarschuwingen te lezen. Als een springkussen goed is opgezet en veilig wordt gebruikt kan het voor uren springplezier zorgen.

1. Zet het springkussen goed op

Voordat u het springkussen uitpakt is het belangrijk om de juiste plek te bepalen waar u hem wilt opzetten. Zoek een vlak stuk grond uit. Zet een springkussen nooit op een helling. Verwijder voor het plaatsen stenen, taken en ander los materiaal van de ondergrond. Dit voorkomt ongelukken en zorgt dat het springkussen niet kapot gaat.

Er moet om het springkussen genoeg ruimte zijn. Zet hem op ruime afstand van bomen, schuttingen, etc. Als u het springkussen op een harde ondergrond plaatst is het aan te raden om bij de in- en uitgangen van het springkussen zachte kleden of kussens te plaatsen.

Om het u gemakkelijk te maken hebben wij deze video beschikbaar waarin het stap voor stap wordt uitgelegd:

2. Ten alle tijden toezicht

10 tips voor het gebruik van een springkussen 5Kinderen die op het springkussen spelen hebben ten alle tijden toezicht nodig. Degene die toezicht houdt moet de regels weten voor het gebruik van het springkussen en zorgen dat de kinderen deze ook naleven.

3. Voordat kinderen gaan springen

Voordat kinderen het springkussen op gaan moeten ze hun schoenen uit doen en ook andere scherpe of hard spullen uit doen. Als kinderen toch met schoenen aan op het springkussen gaan is de kans groot dat ze anderen verwonden met hun schoenen tijdens het springen. Sokken of blote voeten zijn veel veiliger. Horloges en sieraden geven ook kans op ongelukjes, dus het is aan te raden die ook af te doen tijdens het springen. Ook is het belangrijk om losse spullen uit de zakken te verwijderen. Deze kunnen er tijdens het springen uit vliegen. Springen met een bril op kan gevaarlijk zijn. Wij raden aan om deze ook af te zetten. Door rekening te houden met deze zaken kunnen de kinderen heerlijk zorgeloos springen!

4. Scherpe objecten uit de buurt

Soms willen kinderen graag speelgoed meenemen in het springkussen. Knuffels (niet te groot natuurlijk) zijn geen probleem, maar scherpe spullen zijn verboden op het springkussen. Naast dat dit ongelukken kan veroorzaken kunnen deze spullen het springkussen beschadigen. Let goed op dat de kinderen geen kleine, scherpe spullen in hun handen hebben voordat ze het springkussen op gaan. Het beste is om helemaal geen speelgoed of losse spullen toe te laten op het springkussen. Dit is gemakkelijker dan voor bijvoorbeeld knuffels uitzonderingen te maken.

5. Omgaan met slecht weer

Springkussen tipsSpringkussen kunnen alleen gebruikt worden bij goed weer. Als het opeens hard gaat waaien als de kinderen op het springkussen spelen, zorg dan dat ze er direct af gaan totdat de wind weer is gaan liggen. Hard wind zorgt ervoor dat het springkussen instabiel wordt. Begint het extreem hard te regenen of te stormen dan dient het springkussen ook geëvacueerd te worden. Zeker met onweer is het belangrijk de kinderen snel van het springkussen af te krijgen. 

6. Niet ruw spelen

Kinderen worden vaak erg enthousiast van het springen op een springkussen. Ze realiseren zij vaak niet dat ze alleen mogen springen. Leg hen daarom vooraf duidelijk uit dat een springkussen is om op te springen en dat ruw spelen zoals worstelen, duwen, trekken en stoeien niet is toegestaan. Ook tegen de muren aan springen van het springkussen is gevaarlijk en daarom verboden. Geen salto’s of op andere kinderen springen en niet te dicht bij de ingang. Dit kan ongelukken veroorzaken en voorkomt dat andere kinderen veilig op of van het springkussen af kunnen. Voorkomen is beter dan genezen.

7. Houd ook de buitenkant in de gaten

Het gebeurt natuurlijk allemaal in het springkussen, maar vergeet niet om de buitenkant ook goed in de gaten te houden. Nieuwsgierige kinderen kunnen besluiten om rondom het springkussen te gaan spelen en daarmee in de problemen komen. Weer extra alert op de stroomdraden en de luchtblazer. Als een kind de stekker er uit trekt terwijl andere kinderen op het springkussen spelen kunnen er ongelukken gebeuren.

8. Als er lucht ontsnapt

Als het springkussen om welke reden dan ook lucht kwijt raakt is het belangrijk om de kinderen zo snel mogelijk er af te halen. Kleine kinderen hebben waarschijnlijk niet door dat het springkussen leegt loopt. Springen op een volledig opgeblazen springkussen is veilig, maar ongelukken gebeuren snel als hij leegloopt. Of het nu komt doordat er een gat in zit of dat iemand de stroom er af heeft gehaald, zorg dat de kinderen snel van het springkussen af gaan totdat het probleem is opgelost.

9. Kinderen van dezelfde leeftijd

10 tips voor het gebruik van een springkussen 6Zolang er kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd samen op het springkussen spelen is er weinig kans op ongelukken. Laat geen hele kleine kinderen samen met grotere kinderen spelen op het springkussen. En andersom natuurlijk ook, laat geen groter kind tegelijk spelen met veel kleinere kinderen. Ook al belooft het oudere kind goed op te letten, de kans op ongelukken en problemen wordt veel groter. Bij een groep kinderen met grote leeftijdsverschillen is het dan beter om en tweede springkussen bij te plaatsen.

10. Het afbouwen van een springkussen

Na een feest of evenement moet alles weer worden opgeruimd. Niet het leukste gedeelte, maar het moet nu eenmaal gebeuren. Bij ons wordt ieder springkussen geleverd met een handige en uniek oprolsysteem die u helpt het springkussen gemakkelijk weer af te bouwen. Voorkom rugpijn en bekijk hieronder de video met de stappen om het afbouwen van uw springkussen zo gemakkelijk mogelijk te maken!

Conclusie

Zolang de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen kunnen kinderen met veel plezier en zonder ongelukken op een springkussen spelen. Het belangrijkste is dat het springkussen op de juiste manier wordt opgezet volgens de gebruiksaanwijzing en dat er ten alle tijden toezicht is door volwassenen. Een goed springkussen zal zeker uren plezier zorgen tijdens feestjes of evenementen.  

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast