logo Feestverhuurder

10 tips voor goedkope kerstversiering!

on woensdag, 23 november 2016. Posted in Blog

Sinterklaas is inmiddels in het land. Dat betekent dat we ook al weer kunnen nadenken over kerst! Je huis omtoveren tot een echt kerstparadijs is leuk, maar niet goedkoop! En december is sowieso al een dure maand. En of je nu veel of weinig wilt besteden aan kerstversiering, we kunnen allemaal wel tips gebruiken om het betaalbaar te houden.

Daarom geven we je 10 tips om je huis te versieren voor kerst én geld over te houden!

10 tips voor goedkope kerstversiering De Feestverhuurder 2

1. Maak je kerstversiering zelf

Het is natuurlijk een open deur, maar als je kerstversiering zelf maakt bespaar je een hoop centen. Op Pinterest vind je duizenden ideeën om zelf kerstversieringen te maken. Er zitten wat ideeën bij voor gevorderden, maar ook als je niet zo creatief bent zijn er genoeg makkelijke opties!

2. Kerstversiering ruilen

Heb je zin in wat anders dan vorig jaar? Zoek een vriend of vriendin die er hetzelfde over denkt en ruil met elkaar! Gebruik dit jaar de versieringen van de ander en na de kerst geef je alles gewoon weer netjes terug. Wil je volgend jaar weer wat anders? Dan zoek je een andere vriend of vriendin om mee te ruilen. Ieder jaar wat anders en het kost niks!

3. Slim inkopen bij de Kringloop

Bezoek voor de lol eens een Kringloopwinkel rond de kerst. Je vind er vintage kerstversiering waarmee je een prachtige bonte boom mee kunt maken. Je vind er antieke kerstballen en decoratie voor verrassend leuke prijsjes. Marktplaats is natuurlijk ook dé plek voor tweedehands kerstdecoratie, dat kan flink schelen in de kosten!

4. Mix & Match: zorg voor eyecatchers

Wil je dit jaar echt iets nieuws, maar wil je niet je hele budget uitgeven aan een nieuwe collectie versieringen? Kijk naar wat je al hebt en koop slim in. Koop een paar mooie en opvallende versieringen in bijvoorbeeld een nieuwe kleur en vul dit aan met plastic ballen. Hang de opvallende versieringen prominent in de boom, zodat ze goed opvallen. Dit kun je makkelijk aanvullen met de versieringen die je al in huis hebt.

10 tips voor goedkope kerstversiering De Feestverhuurder

5. Ga de tuin of het bos in!

Heb je een buurman, familielid of kennis met een mooie dennenboom? Vraag of je wat takken mag afknippen. Zet de takken in een vaas, wat lampjes er in en je hebt kerst in huis voor niks! Ook in het bos vind je genoeg gratis kerstversiering. Denk aan hulst, dennenappels en ander bosgroen.

6. Creatief met kadopapier

Heb je geen kerstkleed? Gebruik dan cadeaupapier als loper voor over de tafel. Zorg dat het goed blijft zitten door de uiteinden onder de tafel vast te plakken. Koop een rol cadeaupapier met een mooi kerstprintje of teken zelf kerstillustraties op effen wit papier.

7. Kijk en vergelijk!

Koop niet alles bij de eerste de beste winkel waar je binnenloopt, maar vergelijk! Ga bij een tuincentrum inspiratie opdoen, maak foto’s van wat je mooi vindt. Koop vervolgens vergelijkbare spullen bij budgetwinkels zoals Action, Xenos of de Big Bazar.

8. Versier je ramen!

Koop een krijtstift en maak zelf een mooie kerstversiering op je ramen. Ben je handig met tekenen, laat dan je fantasie de vrije loop. Ben je iets minder creatief, dan kun je proberen om iets na te tekenen, of print een leuk patroon en gebruik hem als sjabloon.

10 tips voor goedkope kerstversiering De Feestverhuurder 3

9. Wild met lampjes

Lampjes geven de ultieme kerstsfeer! Zeker bij de bovengenoemde budgetwinkels zijn lampjes tegenwoordig helemaal niet meer zo duur. Koop voor een paar euro snoeren met honderden lampjes en ga los. Maak ze aan het raam, de tv, in een vaas op tafel, op de muur in het toilet, laat je fantasie de vrije loop!

10. Kopen met korting

Veel tuincentra hebben speciale kerstkoopavonden met soms tot wel 25% korting. Ga op een rustig moment eerst even rondneuzen zodat je weet wat je wil. Tijdens de koopavond hoef je dan niet te zoeken tussen de drukte, maar gelijk pakken wat je wilt en afrekenen! Waar je dit jaar niks aan hebt, maar zeker handig voor volgend jaar: Op derde kerstdag of in de dagen na kerst hebben vel tuincentra massale kerst uitverkoop. Deze kortingen kunnen oplopen tot 50% of soms wel 70%. Zeker de moeite waard dus, ben je in ieder geval al klaar voor volgend jaar!

Wat is jouw tip voor betaalbare kerstversiering?

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast